سنسور خودرو
سنسور دور موتور:
این سنسور یکی از مهمترین قطعات سیستم انژکتوری می باشد در صورت خرابی خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود
وظایف سنسور دور موتور
? تشخیص نقطه مرگ بالا یا جرقه زنی سیلندر یک
? تشخیص دور موتور
? تنظیم آدوانس جرقه
? تنظیم دور آرام موتور
محل قرارگیری سنسور:
محل قرار گیری سنسور دور موتور در روی پوسته کلاج مقابل فلایویل است که فاصله آن با فلایویل حدود 1 تا2 میلیمتر است
ECU با دریافت دامنه پالس های ارسال شده از سنسور،موقعیت میل لنگ و زمان جرقه زنی سیلندر یک را تشخیص داده و دستورات لازم را به عملگر ها میدهد.
عیب یابی سنسور دور موتور
در صورت خرابی آن تحت هیچ شرایطی خودرو روشن نمی شود و اگر روشن باشد خاموش می شود گاهی مواقع به دلیل گرفتن براده و روغن و گریس اطراف موتورباعث اختلال در ارسال سیگنال به (ECU) می شود که اگر آن را تمیز کنید می توان دوباره خودرو را در صورت سالم بودن سنسور روشن کرد ولی کد خطا در حافظه (ECU) می ماند در صورتی که عقربه دور شمار خودرو شلاق بزند و یا دچار حالت (CUT OFF) در دور های بالا شود سنسور را باید چک شود.
(CUT OFF) به حالتی از موتور می گویند که در خودرو های انژکتوری و در افزایش دور موتور بیش از اندازه و یا در مواقعی که یهو یا آنی پا را از روی پدال گاز برداریم باعث قطع موقت سوخت می شود که باعث عدم خرابی موتور و کاهش مصرف سوخت و کاهش سریع دور موتور می گردد که این قطع جریان در مدت زمان خیلی کم صورت می گیرد.
شرکت فیوچر اسکای :
شرکت فیوچر اسکای در زمینه تهیه و توزیع انواع قطعات اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق فعال می باشد .ما می توانیم در بخش خدمات فنی و بازرگانی از قبیل تهیه دانش فنی و تجهیزات اتوماسیون صنعتی ، مواد اولیه و سایر محصولات وارداتی یا صادراتی شما فعالیت داشته باشیم. شما می توانید با ارسال مشخصات فنی سنسور مورد نیاز خود به شرکت جهت تهیه آن اقدام کنید
اطلاعات تماس :
وب سایت: www.hogller.ir
ایمیل: hogller.sales2@gmail.com
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه نمایید ویا با شماره های 02144976441 و02144976345 تماس حاصل فرمایید
سنسور اکسیژن:
دارای دو نوع است تک سیم و یا یک سوکت چهار سیم است
مدل تک سیم در پراید مدل کیا استفاده می شود که بدون گرمکن می باشد
مدل سوکت دار در اکثر خودرو های جدید بدلیل دارا بودن گرمکن و دقت بالا استفاده می شود و فقط دارای پایه کوتاه و پایه بلند است و نوع سوکت آنها فرق دارد.
• وظایف سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن مقدار اکسیژن در گازهای خروجی را سنجیده و آنرا تبدیل به ولتاژ و اطلاعات را به (ECU) میدهد این سنسور اولا نسبت سوخت و هوا را سنجیده و نسبت را تصحیح می کند و ثانیا تعدیل غنی و رقیق بودن سوخت و هوا را انجام می دهد.
محل نسب سنسور اکسیژن:
در روی اگزوز در قبل از کاتالیست و در بعضی خودروها که دو سنسور اکسیژن دارند یکی در قبل از کاتالیست وبعد از آن قرار دارد.
• ساختار سنسور اکسیژن:
از بدنه سرامیکی (چینی) و الکترودهایی از جنس پلاتینیوم و غلاف آن از جنس دی اکسید زیر کونیم و دارای یک المنت گرم شونده می باشدکه دمای سنسور را تا 300 الی 800 درجه سانتی گراد می رساند
مدار برق سنسور اکسیژن
پایه 1 برق 12 ولت مثبت از رله دوبل (سفید رنگ)
پایه 2 اتصال بدنه (سفید رنگ)
پایه 3 ارسال سیگنال مثبت (خکستری رنگ)
پایه 4 ارسال سیگنال منفی (مشکی)
• شرح کار سنسور اکسیژن:
این سنسور حساس به تغییرات مقدار اکسیژن دارد و نوک سنسور داخل لوله اگزوز است که با مقدار اکسیژن موجود در اگزوز ایجاد واکنش کرده و تولید سیگنال و آن را به (ECU) ارسال تا مقدار سوخت و هوا را تصحیح کند بصورتی که اگر میزان اکسیژن در اگزوز کم باشد سوخت غنی است و با ارسال سیکنال با ولتاژ کم سوخت را کم می کند و اگر میزان اکسیژن در اگزوز زیاد باشد سوخت رقیق است و با ارسال سیکنال با ولتاژ زیاد سوخت را زیاد می کند.
شرکت فیوچر اسکای :
شرکت فیوچر اسکای در زمینه تهیه و توزیع انواع قطعات اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق فعال می باشد .ما می توانیم در بخش خدمات فنی و بازرگانی از قبیل تهیه دانش فنی و تجهیزات اتوماسیون صنعتی ، مواد اولیه و سایر محصولات وارداتی یا صادراتی شما فعالیت داشته باشیم. شما می توانید با ارسال مشخصات فنی سنسور مورد نیاز خود به شرکت جهت تهیه آن اقدام کنید
اطلاعات تماس :
وب سایت : www.hogller.ir
ایمیل: hogller.sales2@gmail.com
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه نمایید ویا با شماره های 02144976441 و02144976345 تماس حاصل فرمایید
مولتی متر ها در دو نوع با شکل ظاهری مختلف ساخته شده اند
1. آنالوگ (عقربه ای)
2. دیجیتالی.
در اینجا کار با یک نوع مولتی متر آنالوگ بطور کاملا ساده ارائه می شود :
هر مولتی متر ار قسمت بالا دستگاه صفحه مدرجی دارد که مقادیری در آن نوشته شده است . در قسمت پایین یک سلکتور یا کلید تنظیم قرار دارد که می توان بنا بر نیاز خود در وضعیت دلخواه به حرکت درآید . بنابراین بوسیله این کلید محدوده ولت متر ، اهم متر و یا آمپرمتر تنظیم می شود .
طبق قرارداد بین المللی سیم قرمز مثبت (+) و سیم سیاه منفی (-) است . در صفحه مدرج دستگاه دو خط بالا با علامتهای DC (جریان مستقیم مثل باطریها) و AC (جریان متناوب –برق شهر) مشخص شده که مقادیر ولتاژ از آن خوانده می شود . یکی دیگر از آن خطها که با اهم مشخص و از سمت راست از 0 (صفر) شروع و در سمت چپ علامت بی نهایت ادامه دارد برای اندازه گیری مقادیر اهم (اهم متر) می باشد
در حالت عادی که دو سیم دستگاه (قرمز و سیاه) از یکدیگر جدا هستند عقربه در انتهای خط یعنی مقاومت بی نهایت قرار دارد . (اولین شکل)
در داخل دستگاه یک باطری 1.5 است که در موقع اندازه گیری مقاومت ، جریان این باطری وارد مدار خواهد شد بنابراین اگر باطری این دستگاه ، در آورده شود ، نمی توان از اهم متر استفاده نمود .
همیشه توجه داشته باشید برای اندازه گیری ولتاژ ، سلکتور دستگاه در وضعیت اهم نباشد چون باعث سوختن دستگاه خواهد شد .
ابتدا سلکتور را روی محدوده اهم متر قرار دهید . این محدوده از چند بخش تشکیل شده است با توجه به اینکه چه مقدار مقاومت در مدار دارید بایستی سلکتور را روی یکی از اعداد قرار دهید .
قبل از این کار باید عقربه را صفر نمائید لذا دو سیم قرمز و سیاه را به هم اتصال دهید . زیر صفحه مدرج یک پیچ تنظیم وجود دارد (Adj) لذا با چرخاندن آن به سمت چپ و راست عقربه را روی عدد صفر (اهم) تنظیم نمائید .
- سپس دو سر سیم را به مدار مورد نظرتان اتصال دهید . عقربه شروع به حرکت می نماید به خط مدرج اهم متر نگاه کنید .
- اگر سلکتور روی عدد X1 بود هر عددی را که عقربه نشان می دهد بخوانید .
- اگر سلکتور روی X100 باشد هر عددی که عقربه نشان داد را در 100 ضرب نمائید .
- اگر سلکتور روی X1k قرار داشت (1 کیلو اهم مساوی 1000 اهم است ) عدد هقربه را در 1000 ضرب نمائید.
تذکر مهم :
1. برای اندازه گیری مقدار مقاومت مدار بایستی حدود آن را در نظر گرفته تا متناسب با آن سلکتور را تنظییم نمود اگر عقربه به سمت راست یا چپ چسبید نشان آن است که سلکتور روی عدد درست تنظیم نشده است .
2. برای هر بار اندازه مقاومت لازم است صفر دستگاه توسط پیچ تنظیم گردد .
نمایشگر لیزری
Show Laser
در این قسمت با یک مدار ساره جهت نمایشگر لیزری(Show Laser) و همچنین در مدار مکمل آن با کنترل PWM موتور DC جهت show laser نیز آشنا می شوید همچنین سعی کرده ایم مداری ساده جهت کنترل دور موتور برای laser show را به شما نشان دهم که در زیر به توضیحات مربوط به هر قسمت خواهیم پرداخت این نمایشگر لیزری از یک بخش مکانیکی و یک بخش الکترونیکی تشکیل شده است.
کنترل PWM موتور(کنترل سرعت موتور)
در زیر نقشه لازم جهت کنترل سرعت یک موتور را مشاهده می کنید که می بایست برای laser show همین نقشه را برای یک موتور دیگر نیز تکرار کنید از این مدار جهت کنترل فن نیز می توانید استفاده کنید اگر می خواهید از این مدار در یک فاصله زمانی طولانی و مداوم استفاده کنید برای ترانزیستور های قدرتBD 140 از خنک کننده یا heat sink برای هر دو ترانزیستور استفاده کنید
نحوه چیدمان قطعات در نقشه مشخص است و نیازی به توضیح ندارد
ترانزیستور BD140 یک ترانزیستور قدرت PNP یا مثبت است که با توجه به ساختار آن زمانی این ترانزیستور فعال می شود که بیس آن زمین یا دارای ولتاژ صفر شود برای روشن شدن تکلیف این ترانزیستور در زمانی که بیس آن با زمین تحریک نشده است بیس آن را با یک مقاومت 47 کیلو اهم به مثبت ولتاژ متصل نمایید
در نقشه اگر به سرهای موتور دقت کنید می بینید که یک سمت آن دارای ولتاژ زمین یا صفر است و سمت دیگر آن از کلکتور ترانزیستور تغذیه می شود که کلکتور وظیفه اش در این حالت ارسال ولتاژ 5 تا 12 ولت بر روی سمت دیگر موتور است که با ایجاد این اختلاف پتانسیل موتور شروع به حرکت کند البته در اعمال ولتاژ تغذیه 5 تا 12 ولت به ولتاژ قابل تحمل موتور نیز توجه کنید